T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - Nilüfer Halk Eğitimi Merkezi

Alaattin SARI - Müdür

1963 yılında KIRŞEHİR ili KAMAN ilçesinde doğdu. 

İlkokul, ortaokul ve liseyi Ankara´da olmak üzere Ticaret Odası İlkokulu, Akdere Ortaokulu, Abidinpaşa Lisesinde okudu. Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik bölümünden mezun oldu. Bursa Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi´ne meslek dersleri öğretmeni olarak atandı. Kısa bir süre sonra Teknik Müdür Yardımcısı ve ardından okul müdürü olarak görev aldı. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Üretim, Yönetim ve  Pazarlama alanında tezli yüksek lisans yaptı. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden lisans mezunudur.  Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Uluslarrası İlişkiler bölümünden lisans mezunudur. Halen Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Havacılık Yönetimi öğrencisidir. 2010 yılında rotasyon nedeni ile İslam Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ne okul müdür olarak  atandı. 4 yıl burada görev yaptıktan sonra,  Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde Konaklama ve Seyahat Hizmetleri öğretmeni olarak görev yaptı. 2017-2022 tarihleri arasında Mudanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü olarak görev yaptı. 20 Hazirnan 2022 tarihinde kendi isteği ile Nilüfer Halk Eğitim Merkezi müdürlüğüne görevlendirildi. 

Milli Eğitim Bakanlığınca Alman Milli Eğitim Sisteminin incelenmesi konusunda yurt dışında görevlendirildi. Kardeş okul çalışmaları(Almanya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Rusya, Macaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti),  AEHT konferans ve çalışmaları (İtalya, Estonya, Hırvatistan, İrlanda, Danimarka, Slovenya,) ve Erasmus+  (Polonya, Portekiz, Avusturya) projeleri gibi birçok uluslararası projede  görev aldı.

Protokol kuralları, Sınıf Yönetimi, Teknoloji ve Liderlik, Etkili İletişimTeknikleri,  Kurum içi iletişim, Kendinle Yüzleşme, Diksiyon ve Güzel Konuşma,  Pansiyon Yönetimi, Etik Değerler ve diğer birçok  konularında seminer ve kurslar verdi.  Paraşütçü sertifikası, II. sınıf  yetkili elektrikçi belgesine sahiptir. Yağlıboya resim yapmak, müzik dinlemek, kitap okumak, gezmek yaptıkları arasında yer alır. Evli ve 2 çocuk babasıdır..